none

 

Tisdagar kl.12-13, from 2 februari 2021.

 

Yinyoga är en blandning av yoga, mindfullness, och stilla positioner. Yogaformen har sitt utgångsläge från kinesisk medicin och kan beskrivas som en stillsam, meditativ yogaform där man håller positionerna under en längre tid, oftast 3-5 min, men ibland längre.

Området vid höfterna, ljumskarna och den nedre delen av ryggen är det som positionerna främst riktar sig till, men hela kroppen påverkas positivt. I positionerna tillåter vi musklerna att slappna av med syfte att stimulera ställen i kroppen som vi sällan kommer åt – bindväv, leder och ligament.

Genom yinyoga kan vi få bättre tillgång till vår energi, vi behåller och förbättrar rörlighet och spänst samt förebygger och/eller lindrar led- och ryggproblem. Yinyoga beskrivs som en helande, återhämtande och förebyggande yogaform.

Då positionerna hålls länge är yinyogan även en fantastiskt bra träning i medveten närvaro. Den skapar utrymme för att stanna kvar i det som är utan att försöka fixa till eller sträva någon annanstans. Du har stor nytta av yinyoga i all annan fysisk träning. Har du ett stillasittande vardagsaktivitet kommer yinyogan hjälpa din kropp att få bättre cirkulation, mjukhet och rörlighet. Smidighet och rörlighet ökas samtidigt som de inre organen och kroppens energikanaler påverkas. Har du en väldigt aktiv livsstil och tränar mycket fungerar yinyogan skadeförebyggande och hjälper till återhämning. Yinyoga passar alla, stel som rörlig, idrottare som soffpotatisar, ung som gammal.

Leena har utövat yoga i olika former sedan 20 år tillbaka, och utbildade sig till yinyoga lärare 20xx. Leena är legitimerad sjuksköterska och legitimerad psykoterapeut. Hon har som specialitet att arbeta med psykosomatik, trauma och komplicerad sorg. Egen erfarenhet har visat Leena vikten av att parallellt med psykologisk behandling också jobba med kroppen, då längre komplexa pykologiska tillstånd ofta också manifisterar sig i kroppen. Detta har även senaste årens forskning på vikten av fysisk aktivetet visat på.

Leena blandar sina olika kompetenser i de yinyoga klasser hon håller i, så deltagarna ska få med sig något både för kroppen liksom knoppen.

Changing the patterns in your breath, changes the patterns of your body, your mind and your life”

För att vara säker på att få en plats görs bokning genom att du sms 073-6501998. Annars gäller drop-in. Antalet platser är begränsat till 6 deltagare per pass, för att hålla de restriktioner som just nu gäller i och med Covid-19 pandemin.

Klassen är 1 h lång och kostar 150 kr förutom för dig som går i behandling på Skånegatan 97, då det då är gratis eftersom det är inkluderat i din behandling.